Rezervacija termina

Rezervacija termina

Naročanje na psih. svetovanje in psihoterapijo

Spoštovani!
Trenutno so vsi termini individualnih terapij zasedeni.
Če želite mesto na čakalnem seznamu ali informacije o čakalnih dobah, nas pokličite (068 182 240) ali nam pišite na info@psihologija-zidansek.si

1. Kako se naročim?

2. Kako dolgo traja obisk pri psihologu?

Pri Psihologiji Zidanšek srečanja trajajo 50 minut, izvajajo se individualno, v paru ali v skupini – odvisno od vaših želja in specifike težav.

3. Koliko stane obisk pri psihologu?

Cenik storitev najdete tukaj.

4. Ali lahko prejmem brezplačni posvet?

Da. Lahko se odločite za posvet pred začetkom kontinuirane terapije, in sicer vam pri Psihologiji Zidanšek nudimo brezplačen 15-minutni telefonski pogovor na telefonski številki 068 182 240.
V kolikor termin za brezplačen posvet ne bo na voljo, vam telefonski klic vrnemo takoj, ko bo to mogoče.

5. Je možno tudi online srečanje?

Da. Ena izmed storitev Psihologije Zidanšek so tudi online (spletna) srečanja, tako za psihološko svetovanje kot tudi za psihoterapijo. Online srečanja se izvajajo preko platforme Google Meet.

V sistemu za naročanje označite, katera izmed navedenih oblik srečanje vam ustreza. Proste termine najdete tukaj.

6. Kaj storim če na dogovorjeni termin srečanja ne morem priti?

Če  termina, ki ste ga izbrali, ne morete obiskati, ga lahko odpoveste najkasneje 24 ur pred srečanjem, in sicer tako, da v sistemu za naročanje (v koledarju) prekličete srečanje, ali pa odpoved termina sporočite na:

Ob kasnejših odpovedih termina brez opravičljivega razloga ali ob neudeležbi na srečanju brez predhodnega obvestila, klient plača polovico cene srečanja.

7. Kakšna je razlika med psihološkim svetovanjem in psihoterpaijo?

Tako psihološko svetovanje kot psihoterapija sta namenjena obravnavi psihičnih težav posameznika in iskanju odgovorov na pomembna življenjska vprašanja.

Pri psihološkem svetovanju klient in psiholog s pomočjo psiholoških metod naslavljata konkretne trenutne probleme, soočanje s stresom, izboljšanje medosebnih odnosov, zmernejše čustvene stiske, karierne odločitve … Srečanj je pri psihološkem svetovanju običajno manj kakor pri psihoterapiji.

Pri psihoterapiji stremimo k odpravljanju težav, ki so lahko tudi klinične narave: hujše čustvene stiske in kompleksnejše duševne motnje (npr. depresija, anksioznost, panični napadi, obsesivno kompulzivne motnje, posttravmatske stresne motnje, shizofrenija …). Psihoterapija je namenjena posameznikom, ki želijo doseči dolgotrajnejše spremembe pri bolj poglobljenih vprašanjih in izzivih, ki se jim v življenju pojavljajo.

Pristopi psihološkega svetovanja in psihoterapije se med seboj pogosto prepletajo – v Psihologiji Zidanšek lahko klient glede na našo terapevtsko usposobljenost in strokovnost prejme oboje, brez pomembne ločnice med obema pristopoma v samem procesu obravnave in brez povišanja osnovne cene terapije, ne glede na resnost/kliničnost motnje ali težave.

8. Koliko srečanj je potrebnih?

Po usmeritvah APA (Ameriško psihološko združenje (ang. American Psychological Association) je pri VKT pristopu potrebnih približno od 10 do 25 srečanj – odvisno od specifike težave posameznika, njegovega sodelovanja in ciljev, ki jih v terapiji skupaj zastavita klient in terapevt.